A LIBRI PROGRAMJAI

 
 

BUDAPEST, KÖNYVPALOTA
(Budapest, VII., Rákóczi út 12.)

 

16.00–17.00:
Szabó Magda életműve mindenki számára rejteget titkokat. Hol utazásairól tudósít minket, hol egy kamaszlány perspektívájából figyelhetjük a felnőtté válás nehézségeit. A Szabó Magda Centenárium évében, az Olvasás Éjszakája programok keretében életművéről, életéről beszélgetnek a Jaffa Kiadó vendégei. A beszélgetést Juhász Anna vezeti.
 
17:00-18:00
Kepes András, a hazai televíziós újságírás meghatározó alakja nagy sikerű, Libri irodalmi közönségdíjjal is kitüntetett könyve, a Világkép kapcsán mesél kontinenseken átívelő kalandjairól. 

 

18.00–19.00:
Munk Vera, az Index újságírója a Németországban élő magyar prostituáltak mindennapjait bemutató Kéjutca c. könyve kapcsán kalauzolja el a közönségét egy zárt, sajátos szabályok szerint működő világba.
 
19.00–20.00:
Bódi Attila idén megjelent első regénye, a Lázadni veletek akartam a romániai rendszerváltás idejébe kalauzolja az olvasót, Erdélyt választva története helyszínéül. A regény centrumában három fiatal sorsát követhetjük végig. A szerzővel, Bódi Attilával Szekeres Nikoletta beszélget.
 
20.00-21.00:
Scolar Live keretében három elsőkönyves szerző, Herczeg Szonja, Patak Márta és Ferencz Mónika mutatkozik be.
 
21.00-22.00:
Tisza Kata mintegy tíz év kihagyás után jelentette meg Akik nem sírnak rendesen című kötetét. De vajon hol volt bujkált eddig a népszerű szerző? Többek között ez is kiderül az esti beszélgetésből.
 
22.00-23.00:
Kamarás Iván és Fenyő Iván előadásában Arany János és Petőfi Sándor levelezése kel életre. Petőfi és Arany barátsága közismert dolog. De vajon köztudott-e barátságuk hatalmas érzelmi hőfoka, árnyalatai, e nagyszerű férfiak közös gondolkodása, humora, játékossága? Levelezésük dokumentálja e barátságot, de többet is ennél; naplószerűen tudósít mindkét klasszikusunk életének eseményeiről egy olyan időszakban, mely történelmünk egyik legizgalmasabb korszakára esik: a reformkor utolsó évére, majd a forradalom és a szabadságharc felgyorsuló hónapjaira. Ne feledjük, lángelméjű költők forgatják a tollat, az őszinteség, a keresetlenség és közvetlenség önkéntelen stílusbravúrjaival!

 
 

PÉCS, LIBRI KÖNYVESBOLT
(Pécs, Irgalmasok utcája 6.)

 

15.00-16.00:
Bernáth József - könyvbemutató és dedikálás - Magyarország egyik legnépszerűbb séfje elhozza nekünk eddigi könyveit, amikből mindenki hasznos tippeket meríthet és a konyhája valódi mesterévé válhat. Könyvbemutató és dedikálás a szakácsmesterrel, aki stílust vitt a főzés tudományába.
 
16.00-17.00:
Utazás a kuflik országába -Ki ne ismerné a kuflikat? Mindenki tudja már, kik ők. Egész nap hempergőznek, bukfenceznek és heverésznek. De mi történik akkor, ha jön egy hatalmas eső, és elárasztja a rétet? Többek közt ez is kiderül A kuflik és a nagy eső című bábmeséből, amelyre minden kedves gyereket szeretettel várunk, és természetesen szüleiket is. A bábozás után kreatív kézműves foglalkozással is készülünk.
 
17.00-18.00:
Fábián Janka számos hazai bestseller szerzőjeként boszorkányságról, női hősökről és történelmi korokon átívelő szerelmekről mesél az érdeklődőknek.
 
18.00-19.00:
Homonnay Gergely Puszi, Erzsi című könyve hónapok óta vezeti az eladási toplistákat. A szerző sikereiről, és nem utolsó sorban a világuralomra törő macskák mindennapjairól árul el műhelytitkokat.
 
19.00–20.00:
Dombóvári István a stad-up comedy hazai fenegyereke idén megjelent első könyvéről, a Félkövérről, és a kilókkal folytatott hősies viadalának kulisszatitkairól mesél.